Derkinderenstraat 54

1062 BJ Amsterdam

Bij niet urgente vragen

Stuurt u ons een e-consult

Zorgaanbod

Zorgaanbod

De praktijk is gevestigd op de begane grond in een mulitfunctioneel pand. 

De afkorting CVRM staat voor cardiovasculair risicomanagement: het verlagen van de kans op het (opnieuw) krijgen van hart- en vaatziekten. Deze zorg valt onder de zogenaamde ketenzorg. Wij werken samen met ROHA. Hiervoor zijn regionale afspraken gemaakt met de ketenpartners zoals ziekenhuizen en verzekeraars. Aan het zorgprogramma zijn voor u geen kosten verbonden, behalve medicijnkosten en laboratoriumonderzoek. Ook indien u wordt verwezen naar een gecontracteerde diëtist, kost dit u niets. U bent niet verplicht om mee te doen aan dit zorgprogramma, maar wij adviseren u dit wel te doen wanneer u hiervoor in aanmerking komt. Het kan natuurlijk zijn dat u andere aandoeningen heeft of krijgt die zorg binnen de keten minder geschikt maken. In onderling overleg zullen wij dan afspreken hoe wij deze zorg in uw geval vorm kunnen geven. 

Wie komen er in aanmerking?

  • Mensen met hart- en vaatziekten die niet (meer) onder controle staan in het ziekenhuis hoge bloeddruk die medicijnen gebruiken.
  • Mensen met verhoogd cholesterol die medicijnen gebruiken
  • Een te hoge bloedsuiker bij wie geen sprake (meer) is van suikerziekte (mensen met suikerziekte krijgen deze controle via het aparte diabetesspreekuur)

Controles

Controle vindt minimaal jaarlijks plaats bij iedereen die hiervoor in aanmerking komt middels bloed- en urineonderzoek en enkele aanvullende kleine onderzoeken zoals bloeddrukmeting en gewichtsbepaling. 

ROHA

De ROHA is een zorggroep die afspraken maakt over de samenwerking tussen zorgverleners, waaronder huisartsen, ziekenhuizen, fysiotherapeuten en diëtisten. Als patiënt heb je weinig met de ROHA te maken. Je huisarts is meestal verantwoordelijk voor de zorg. Bij de huisarts kun je terecht met vragen over die zorg.

Meer weten van de ROHA:  kijk hier

 

Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt.

Voor kleine chirurgische verrichtingen kunt u terecht in de praktijk. Vooraf bekijkt de huisarts om wat voor afwijking het gaat. Deze beoordeelt dan of de verrichting mogelijk is en hoeveel tijd deze in beslag zal nemen. Daarna wordt er een afspraak voor de verrichting zelf gepland. Deze worden in de huisartsenpraktijk uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en nemen meestal niet meer dan 30 minuten in beslag.

Aandoeningen die door ons kunnen worden behandeld:

  • Talgkliercystes en vetbulten
  • Wratten
  • Fibromen en andere huiduitstulpingen
  • Ingegroeide teennagel
  • Moedervlekken
  • Therapeutische injecties

PrEP is een veilige én effectieve pil waarmee je kunt voorkomen dat je HIV oploopt. Sinds 2016 is PrEP beschikbaar in Nederland. PrEP werkt goed en is veilig. Dit is wetenschappelijk bewezen. Je moet het wel op de juiste manier gebruiken PrEP beschermt niet tegen andere soa’s. Wilt u PrEP gaan gebruiken? Maak dan een afspraak. PrEP is uitsluitend te koop op recept; het wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Voor wie is PrEP?

Je kunt PrEP krijgen als je een groot risico hebt om hiv te krijgen. Dit is zo bij:

  • mannen die seks zonder condoom hebben met mannen
  • sekswerkers die seks zonder condoom hebben met mannen die zelf ook seks hebben met mannen
  • transpersonen die seks zonder condoom hebben met mannen

 

Meer informatie over PrEP:

 

 

Heeft u het vermoeden dat u een blaasontsteking heeft, dan is het niet meteen nodig om een afspraak te maken bij de huisarts. Wel is het verstandig om uw ochtendurine te laten nakijken op ontsteking. Alle werkdagen kunt u, bij in de ochtend, uw ochtendurine inleveren op de praktijk. De assistente kijkt de urine na en overlegd met de huisarts. U wordt gebeld over de uitslag en zo nodig wordt er een recept naar uw apotheek verstuurd. Wanneer u urine inlevert wordt u ook gevraagd een vragenlijst in te vullen. Meer informatie over blaasontsteking: Thuisarts

Voor injecties van vitamine B12, vaccinaties, antibiotica e.d. kunt u terecht bij de assistente.

U maakt hiervoor een afspraak op het assistente spreekuur. Zorg er voor dat u de benodigde ampullen met u mee heeft.

Voor het meten van uw bloeddruk kunt u terecht bij de assistente. Hiervoor maakt u een afspraak op het assistente spreekuur. Zorg ervoor dat u loszittende bovenkleding aan heeft. De bloeddruk wordt altijd aan de bovenarm gemeten. 

Uw bloeddruk is de ene keer hoger, de andere keer weer lager bij meting in de huisartsenpraktijk.
U kunt dan met uw huisarts afspreken dat u de bloeddruk thuis een aantal dagen meet. Bij sommige mensen is de bloeddruk thuis veel lager dan op de praktijk.
Met uw thuismetingen kan de huisarts dan beter inschatten wat uw gemiddelde bloeddruk is.

Heeft u een chronisch verhoogde bloeddruk (Hypertensie) dan adviseren wij u meestal om zelf een bloeddrukmeter aan te schaffen. Voor meer informatie over bloeddrukmeters: Hartstichting

Meer informatie over bloeddruk: Thuisarts

Translate »

Login in het portaal van uw Huisarts

Om uw actuele medicatie te bekijken en te herhalen dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

Login in het portaal van uw Huisarts

Om online een afspraak te maken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Login in het portaal van uw Huisarts

Om uw een e-consult (een belangrijk minder dringend bericht) te versturen aan uw huisarts dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Wilt u patiënt worden?

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail.

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Login in het portaal van uw Huisarts

Om de uitslag van uw recente (lab-) onderzoek te bekijken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen 
– Lichamelijk onderzoek 
– Toegangslogboek 
– Verslaglegging 
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten 
– Actueel medicatieoverzicht

Login in het portaal van uw Huisarts

Om online een afspraak te maken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Gebruik de keuzehulp:

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Herhaalrecept Bestellen

1
Uw gegevens
2
Gegevens Apotheek
3
Medicijnen
4
Last Page
Voorletters
Achternaam
Geboortedatum
Email *
Telefoonnummer
Apotheek
Laten Bezorgen?
Medicijnen
Opmerkingen
Call Now Button Ga naar de inhoud